Wat bracht mij naar Body Stress Release:

 

In januari 2016 ben ik zelf gestart met het ondergaan van behoorlijk wat body stress release behandelingen.
Ik liep toen als jonge moeder met veel klachten. Zoals:

• ernstige vermoeidheid
• hoofdpijn
• nekpijn
• vastzittende schouders
• last van de onderrug
• geheugenproblemen
• hormonale schommelingen
• mentale stress rondom de zorgen voor mijn kinderen

De meeste problematiek ontstond echter al eerder. 9 jaar later kwam ik er pas achter dat de vaccinaties voor mijn huwelijksreis mijn klachten hebben veroorzaakt. Deze klachten gaven problemen in het kunnen uitvoeren van mijn baan als filiaalmanager in de detailhandel. Waardoor ik via de huisarts tijdelijk thuis kwam te zitten.

Je hebt last van stress en je moet rust houden was het enige antwoord van de huisarts destijds.

Dit kon ik toen niet goed plaatsen, ik ervaarde helemaal geen stress. En ik voelde me dus ook totaal niet gehoord. Ik herstelde nooit echt helemaal, nam ontslag en zocht een totaal andere baan. Een functie achter de schermen in een apotheek. Daar bleef ik werkzaam tot ik moeder werd. Mijn limiet van het leven goed aankunnen was nog steeds (te) snel bereikt wat resulteerde in steeds dezelfde terugkerende klachten.

Juist in het moederschap kwam dit heel duidelijk naar voren. Toen dit zo erg werd dat ik mijzelf niet meer in staat voelde om goed voor mijn kinderen te zorgen en ik niet het gevoel had dat ik er opnieuw mee terecht kon bij de huisarts, hoorde ik van de vrouw van mijn vader over Body Stress Release.

De behandeling sloeg gelijk aan. Wel was dit een proces van op en neer gaan. Daar waar sommige klachten gelijk verdwenen, duurde het voor andere klachten langer. Enkele kwamen eerder versterkt terug voor deze uiteindelijk afnamen. De sleutel was uiteindelijk; blijven behandelen en daarnaast: RUST. Mezelf de tijd geven om zo goed mogelijk te kunnen herstellen. Om vervolgens in de toekomst veel beter naar mijn lichaam te gaan luisteren. Nog steeds ga ik wanneer het nodig is voor onderhoud! Dat gun ik mezelf en het houdt me in balans!

In 2017 nam ik het besluit dat ik zelf een practitioner wilde worden.
Ik volgde in 2019/2020 de opleiding in de UK en opende in maart 2020 met veel enthousiasme mijn eigen praktijk.